Desfasurarea operatiei

1

Ochiul se anesteziaza cu picaturi anestezice pentru ochi.

2

Laserul cu femtosecunda creeaza in interiorul corneei asa numita lenticula. Nu este afectata stabilitatea corneei.

3

Chirurgul scoate apoi lenticula.

4

Se corecteaza eroarea dioptriei, iar suprafata corneei ramane neafectata pe durata intregii operatii.

5

Efectul WOW imediat al vederii imbunatatite, fara complicatii cum ar fi ochiul uscat sau lacrimare excesiva si lipsa durerilor postoperatorii.

Dupa operatie:

In primele 2 ore dupa operatie vederea este ca „sub apa“, usor incetosata. Majoritatea pacientilor ating un nivel de 100% al claritatii vederii, a doua zi dimineata. Unii la cateva ore dupa operatie. Durerile nu sunt prezente nici in timpul si nici dupa operatie.

La plecarea din clinica noastra pacientul primeste o pereche de ochelari de soare cu filtru UV, toate picaturile pentru ochi necesare, instructiuni referitore la cum trebuie sa-si ingrijeasca ochii operati si termenul prezentarii la control. Este important ca in perioada postoperatorie pacientul sa-si aplice picaturile conform recomandarii medicului chiar daca vederea este clara!

Pentru cine este recomandata operatia?

Prima conditie pentru efectuarea operatiei cu laser a ochiului este ca varsta pacientului sa fie de minim 18 ani, cu precizarea ca efectele cele mai bune se obtin intre 18 si 40 de ani. Asta nu inseamna ca oameni cu varste mai inaintate nu ar fi candidati potriviti pentru aplicarea acestui tip de chirurgie. Operatia se recomanda oamenilor care sufera de miopie, prezbitism si astigmatism.

Daca sunteti interesat de operatia cu laser, in afara de limita de varsta, trebuie sa indepliniti si alte criterii:

  • Eroarea de dioptrie trebuie sa fie stabila macar pe parcursul unui an;
  • Absenta infectiei grave sau accidentale a ochiului in ultimul an;
  • Niciun fel de imbolnavire autoimunitara cum ar fi de ex. sindromul Sjogren, lupus si altele;
  • Niciun fel de imbolnavire cu herpes a corneei in prezent sau in trecut;
  • Absenta sindromului de ochi uscat;
  • Absenta cicatricilor pe cornee;
  • Conditii anatomice normale in zona ochiului si a orbitei.

Fiecare caz se evalueaza individual, iar capacitatea pacientului de a afectua operatia se stabileste in procent de 100% numai in cursul analizelor preoperatorii. Pentru pacientele care sunt interesate de operarea ochilor cu laser, se recomanda ca in timpul efectuarii operatiei sa nu fie insarcinate si sa nu alapteze. Toti candidatii in vederea operatiei sunt informati inaintea ei despre cursul operatiei, despre rezultatele potentiale si despre eventualele riscuri.